skiva

så nu är jag tillbaka. ok jag skulle ha skrivit innan jag drog till skivan men hann inte tyvärr. det var super kul att vara där. det var kul att festa med klassen tyckte jag. vi hade middag och den var helt ok tycker jag. vi fick kylling ;) men något ris av något slag jag vet ej vad det var men riset var så där. men iaf så var det också mkt sång. vi körde lambo hela tiden och tyvärr fick jag gå upp två gånger i rad :( jag had etotalt glömt bort texten men det gjorde inte så mkt säger vi ;) och sen fick vi preser. jag fick pris som "klassens framtid" :) det är jag glad över ;)och sen kom alla mina kompisar.
tror att jag drog vid 1 på kvällen :P
bilderna kommer upp senare

saknad och kyssar

det som man saknar mest när man e singel e någon att dela allt med. det är det som är jobbigast. om man har varit ihop väldigt länge och tillslut så gör man slut då gör det som ondast. ondast gör det också när den personen bryr sig inte om en längre. tar jobbet före en själv. saknad är också närheten och tryggeheten med personen. som sagt så är singel livet det som gör ondast. speciellt under sommaren när man vill ha någon att vara ihop med och bara ha det trveligt på en strand. men också under mörka vinter nätter när det kryper ner mot -13 grader utomhus. då vill man krypa ner och bara mysa framför en brasa
kyssar kan komma i olika form :)

hur kan man stå ut??

alltså seriös jag börjar bli trött på detta. hur kan man stå ut med att äta frukost?? jag vet att det är dagens nyttigaste måltid men seriös jag tycker att det är dagens mest oserilsaste måltid. jag mår bara illa av att äta något så tidigt på morgone. alltså jag kan äta något efter klockan nio då har jag vaknat till men inte innan dess :(
jaja nu e det plugg som gäller och ikväll blir det min skiva :) hurra
nej tack till frukost

ja.....fast.....näää..eller..va??

alltså jag kan ibland hata folk. jag skulle träffa en person som jag tycker supe rmkt om och personen lovar att inte jobbar. personen bestämmer en tid och jag sa ok det blir bra för då hinner jafg träna och träffa min tränings kompis Hugo. tror ni inte att man får ett sms när man gymmar att det inte går att träfa personen för personen måste jobba och personen tycker det är viktigar :O. det stod " måste jobbar vi hörs när jag har tid........." hur kul är det då?? Fan vad jag blir lack på personen.
och sen så ringde mobil lagaren och sa att man skulle byta allt i mobilen :( hur kul är det??? fick också reda på att det skulle kosta 2600 kr :( så jag får väl skicka in den till thailand :P men iaf nu ska jag se på tv :) hoppas den delen av dagen blir bra :)

bästa säkerhets videon


godnatt

godnatt ses o hörs imorgon :D

vad gör men nu

nu är alla läxor klara och allt annats som man skulle göra klart. vad fasiken ska man göra nu? man kan ju kolla på film om man orkar men det göra jag typ inte :P eller så pluggar man mer?? nu blev det svårt tyckte jag hmmm jag tror jag tar det första att se på film. men nu måste man se vilken film man vill se då ;)

sepak tekraw

Sepak takraw är en lagsport som liknar volleyboll där man använder fötternaknänabrösteteller huvudet för att vidröra bollen. Spelet har sitt ursprung i Sydostasien, och är populärt iThailandKambodjaMalaysiaLaosFilippinerna och Indonesien. Bollen som används i sporten är ofta tillverkad av rotting eller plast, och spelets plan utgörs av två planhalvor som delas av ett upphöjt nät. Lagen utgörs av tre spelare vardera, och de spelar tills ett av lagen fått 21 poäng. Om ställningen i matchen skulle vara 20-20, fortsätter matchen till dess att ett av lagen fått två poängs målskillnad, dock högst till 25 poäng. En variant av sporten fanns redan tidigt på 1400-talet i Malaysia och Thailand.
denna roliga sport gjorde mina klass kompisar på idrotten och det var jag som höll i det ;)
det var kul o se hur de spelade och de var riktigt duktiga tyckte jag :D

Lite bilder från Kalmar


planerar

just nu sitter jag och planerar min idrotts lektion som jag ska ha imorgon :) hoppas att det är någon som kommer på den annars vet jag ej vad jag ska göra. tänk om ingen kommer :O men iaf så sitter jag och planerar vad jag ska göra m.m :) det ska bli intressant o se vad jag får :P hoppas på VG men skulle inte bli förvånad om jag får bara G av min lärare :(
det som jag ska göra på idrotten är hemligt :P

Underbar kväll <3

så nu är man hemma efter en underbar kväll med en underbar peroson. gud vad kul det är att vara med Klea. saknar dig redan <3<3 men vi ses snart.
gick som som sagt på bio. och såg på " I Am number 4" och jag kan verkligen rekommendera denna film. den var sjuk bra och det hände massor med saker hela tiden. man satt i stolen och undrade vad som skulle komma här näst. mer kommer jag inte att säga ;)

Iam number 4

så nu är det iaf bokat o klart. Jag ska på bio med min underbara vän Klea :) det ska bli super kul. vi ska se på " I'm number 4" den verkar super bra och det är mkt action i den sägs det. man får väl hoppas på det. hon ska bjuda mig på popcorn tydligen hurra :) men nu måste jag göra mig i ordning ;)

Fan

fan vad jag kan hata folk ibland. mest hatar jag mitt exs kompisar som inte kan ens lämna en ifred. Hallå har jag bett er om att stalka mig eller?? ni har fan inget liv ( talar ej om Emma och Maud och Hanna <3) så sluta kommentera allt och skaffa er ett liv nu!!!!!!!

japp det e sant ;)

så nu är man vaken och vet ni. jag ska sova nu igen. jag förtjänar att sova igen efter tre tuffa förhandlingsdagar på Öland. men jag saknar redan det. det var så kul och man fick många goda vänner. fick vänner från norge och skåna och eskilstuna :) eller vad det hette nu igen. och så blev man goda vänner med folk från skolan som ligger typ 300 m från där jag bor :D. om ni ska åka på något roll spel för FN så rekomenderar jag verkligen er att åka på det. det är kul och man lär sig väldigt mycket. men var på lärsta det var inte jag om jag ska vara ärlig. inte så mkt iaf men jag gjorde mitt bästa och det är jag stolt över. ega jag lät där ;)

hemma

så nu har man precis kommit hem och ätit  kylling :P ni kanske inte vet vad kylling är?? men det är  iaf kyckling. fastiken har fått norsk dialekt :P jobbigt som bara den ;) men iaf så ska jag snart gå och lägga mig. är så trött efter en lång resan ( ok inte så lång har bara varit på resande fot sen klockan 11 idag) och några tåg som var lite sena m.m.
kan bara sammarfatta denna resa och säga att det var väldigt lärorikt och väldigt kul när man började fatta. jag var ganska desperat och arg på mig själv och på allt för det inte gick fram och att jag inte fattade något, men efter ett tag börjad ejga fatta ich då var det kul. jag lyckades få många vänner från de flesta delegationer. kanske inte borde vara för social :P

Sista dagen

så nu är det sista dagen här och det har varit tre jobbiga och ibland intressanta dagar, men också väldigt stressiga dagar. det som vi har gjort är typ förhandlat och förhandlat diskuteras m.m. det troligaste under allt var att både rösta och se vad länderna hade för åsikter. de jobbigaste men ändå det roligaste jag gjortdeoch det som jag är mest stolt över är mitt öppnings tal som jag vill tacka Anna och Madelene som skrev det åt mig. Tack tjejer för det vackra talet. Har fått många positiva komentarer från talet.

Debatt

så nu är det morgon och jag ska snart dra ner och äta frukost. måste träffa de länder som jag skrev avtalet med. vi ska tydligen ha frukost möte :O omg jag vet inte ens vad jag ska säga. detta kommer var akword ( vet ej vad det stavas men skit i det) så jag ska väl vara så tyst som möjligt. men jag har iaf bildat pakt med några länder ( om ni inte vet vad jag pratar som så är detta ett klimatsmöte som man har nöjet att representera ett land. de land som jag reprsenterar är Algeriet. det finns 4 utskott som man kan sitta i. jag sitter i utskottet för energi frågorna) som man gör i en riktigt möte. det roliga är att jag vet inte om de är för eller emot. jag ska iaf vara så neutralt som möjligt fast min possition är redan fulld.
detta är konferansen jag är på
detta är landet som jag representerar ALGERIET

fest??

så nu är allt klart och man hade tänkt sig att gå till sängs men icke sa nicke :P det blir fest i stället. det är jag och massor med norrmän hurra jag fattar ju exakt vad de säger också eller inte. men ska iaf ha skoja nu ;)
undrar vad de andra två gör.

Herre gud

så nu har man kommit till rummet igen efter en lång och intressant debatt om kärnkraftverken. Det var tre stora länder som hade mest av talan. Det var Ryssland, Kina och Canada. Var ganska förvånad att USA inte hade så mkt att säga. Jag velade ganska mkt för man skulle skriva på en lösning om allt. jag visste inte vad jag skulle skriva under så jag lyssnade på alla tre. Anledningen till att inte valde skriva under något ”avtal” var at de som framförde sina åsikter hade både positiva och negativa sidor. Jag som representerar Algeriet i Energi frågan blev tvungen att ta en ställning vilket av dessa lösningar jag skulle ta. Alla ville att jag skulle skriva under men de flesta hade inte så bra. Men sen blev det iaf en underskrift. Det var Canadas och förvånansvärt för mig var att Nya Zeeland och var med i detta. De hade alltså slagit ihop två länders lösningar till ett och det passade mig perfekt. Så Algeriet var det sista land som skrev under ( man behövde ha 9 länders underskrift och de hade letat efter mig väldigt länge) avtalat. Så imorgon ska vi debattera om det och jag hoppas verkligen på att jag inte måste debattera. Jag ska försöka göra mitt bästa.

Btw så fick jag nöjet att göra vårt ( Algeriet) öppnings tal. Jag var i grupp 2 numer 4 ( fanns 10 olika grupper av 7 länder) och snacka om att man var nervös.

Men nu blir det att plugga


vad har du emot mig??

snälla jag ber dig om du har något emot mig så säg det rakt ut istället för att vara så sur på mig hela tiden. jag är trött på folk som har alltid något emot mig men inte säger vad som är fel. är det jag som person som är fel på? eller är det något som jag göra som är det fel på? är det mina väl som är fel på?
börjar seriös bli trött på att du som har problem med mig inte säger något. om du inte säger något så ger jag upp och ignorerar dig för resten av detta kompis skapet...

det sista innan

ok nu är det som gäller. ska göra det sista innan resan :P
vi åker imorgon och jag är sjuk nervös. vill verkligen inte åka men ändå vill jag det. det är så mkt som händer just nu så det är typ därför. måste skriva en hel del och sen måste jag hem o packa klart. hann inte göra det igår. alltså jag kommer ha så mkt med mig på 4 dagar. måste ha snygga kläder. men iaf så köpte jag en jacka idag på H&M som jag ska ha på mig. passar perfekt till kavajen. det är värsta dresscoden där alltså :( men iaf så hoppas jag att det ska bli kul och ett minne för livet .
ett måste :( så jag kommer gå runt med min kostym :P

panik

nu är det just nu samma sak som hände innan jag skulle till Bryssel. Jag har panik packning just nu :P jag vet att det är tidigt men jag måste packa idag. imorgon måste vi sitta och skriva massor med saker innan vi går hem och sen åker vi ju på tisdags morgon :( alltså hjälp jag kommer typ dö.
p.s har en kännsla av att detta kommer att bli en 13 timmars innan packning grej igen ;)

sky bar

igår var jag på en bar :) det var väldigt bra bra tyckte jag. min kompis tog mig mig till Raddisson Blue Sky Bar. hotelet ligger vid T centralen och vill ni veta en sak. Thai personalen bor där :P ondig fakta. Hotellet heter Raddisson Blus Hotel ( Roya Viking) så heter den :P men iaf så ligger Sky Baren på 9:e våningen och det var en fantastisk utsikt över staden. tyvärr såg man inte så mkt för det var natt men det gjorde inget. det var väldigt mkt folk. med 50+ tyvärr så jag drog ner medelåldern ganska mkt. drinkarna var dyr men goda. men vissa var äckliga efter ett tag :P så jag kan typ rekomendera att ta läsk eller något godare än drinkar :P priset låg på 100-300 kr men det beror på vad man väljer :P
men iaf så var det en mysig ute kväll tyckte jag med mkt pratt o skratt :D
Bloody Mary Super god :P
för mkt Cocos :P

hittade

hittade gamla bilder på mig när jag var i Berlin och london :P

helg och sol

så nu är det helg och solen skiner som bara den :) vad skönt det är tycker jag :P
ska sätta mig och plugga snart men först blir det lite film :P
det blir Bring it on ;) jag vet det är väldigt tjejig film men vad då, om man har gått på dans väldigt länge så gillar man dans filmer. det var från dessa filmer som jag kom på dans moven till min dans :P smart av ;) och så kom min kärra kompis på många dans move också ;) efter som hon hade gått på dans
jag och min kära vän dansar

Reklam film från Thai


wow

helgen är snart kommen och det ska bli så skönt. är ledig från mitt jobb denna helg så nu blir det att plugga på tills Kalmar :D det ska bli så kul att åka men som jag har sagt så är man väldigt nervös :P men iaf helgen kommer bli så skönt. ska som sagt plugg o ta det lugnt. kanske träffa lite kompisar vem vet :P men nu ska jag plugga till Religions provet som jag har idag.

lägg dig inte

är förbanad på folk som lägger sig i mitt liv och mina beslut. Hallå jag är faktiskt en ung karl nu och jag tror att jag kan ta konsekvenser av mina handlingar. jag kan ta hand om mig själv. jag se rinte ut som jag kan det men jag kan det. är stark och har fått ta hand om mig själv. så sluta lägg dig i mina beslut som jag gör och de beslut jag kommer göra. så lägg av också att snacka om det med a´mina väner också. jag vet att mina beslut inte passar dig med lägga av nu.................


Kalmar

snart bär det av :) nu är det bara 4 dagar kvar tills vi åker ner till Kalmar :) det ska bli super kul. det är en världs konferens. eller det är ett rollspels läger om världs klimat frågor som vi ska på. det heter Nordic Mun. alla deltagare har fått var sitt land att representera och vi ska representera Algeriet. det är olika utskott och jag tänker nämna ala för jag redan har glömt bort dom :P men iaf så mitt utskott har hand om Energin och Resurser :P och det känns som den är det tungsta :P men hoppas att man klarar sig ;)

Jaha

vet ej vad jag ska göra idag??
känner mig inte så bra :( känner mig stressad så jag blev tvungen att hoppas över praktiken idag :( måste sätta mig och jobba idag :( alltså plugga så nu ska jag plugga de sista som jag har att plugga innan jag åker till kalmar :P

Orkar inte skriva något

godnatt säger jag :P
orkar inte skriva
för sent

NOOOOO

nej nej varför varför :( :( världen går under. gud låter väldigt desperat och det e jag :(
min mobil har gått sönder och jag vet inte hur :( och vet inte varför den gick sönder. skulle bara ladda ner musik till mobilen men då helt plötsligt så hände det något så den bara la av :( så nu har jag ingen mobil. eller jag har en. lånade mammas gamla mobil då. men vill ha min :)
 så trasig är inte min mobil men nästan :P

sol och sol :)

så idag så vaknade man och ser att det e sol ut hurra säger jag igen :) nu käns det att våren e nära. jag vet att solen har varit synlig de senaste tre dagarna eller var det mer hmm kommer ej ihåg det :P men iaf så e det sol nu :) snart så är det sommar lov mitt sista sommar lov och sen jobb :)

Vill se

alltså filmen verkar vara super bra :D eller vad tycker ni??

plugg...plugg...

så nu har man pluggat då.
är klar för idag och nu vet jag inte vad jag ska göra :( ska man plugga igen?? har redan gjort tre läxor. en var tills imorgon och de andra var tills på fredag :P så nu blir det att chatta eller att sova :P vilket väljer man. måste ha sömn iaf ;)

Skoj med Mia

så jag sitter just nu med en underbar Kinesiska :D det är förstås Mia Cheng som går i EK3A på min skola. vi sitter just nu och pluggar och jag sjunger högt för henne ;) hon gillar verkligen min röst. hon kan inte leva utan den. det det roligaste e, ok låter töntigt men ändå jag facerepade henne nyss ;) ok jag vet men jag har inget att göra. gjorde så hon var ihop och att hon älskade han. det var många som gick på det ;) det var kul så nördig jag är ibland. just nu sitter hon och kollar på lite läxor och jag funderar på o dra mig hemåt :) e vrål hungrig. klockan är ju 6 och jag slutade skolan vid 3 :P men har kopierat massor med information om Nordic Mun m.m :D
jag och Mia för ett år sen. har inte förändrats ett dugg någon av oss ;)

Vår

snarte  våren här :) vad skönt det ska bli gissa om man längtar. jag kommer att inte sakna den svenska vintern. speciellt inte den iår :P den var jobbig. hatar svenska vintern. men iaf så lider det snart mot somma roch snart e det världen som man sla besöka :) sommarlovet är det sista innan jag kommer att kliva in i vuxenvärlden som en gröngöling :P men jag kommer njuta :) längtar tills jag får jobba. vill ju jobba på flyg har precis ansökt tlll det nyss :)
hoppas att det går bra :)

sökt jobb

så nu har jag skickat mitt första jobb ansökande för i år. det gick till ett norsk flygbolag som behövde folk som jobbad åt dem på Arlanda :D det är ju värsta dröm jobbet för mig om jag får det. men iaf så vet jag att jag inte komer få det :P har inget arbetslivserfarenheter som de snackade om :( men från den ljusa sida. jag är igång med jobb sökandet nu.
detta e det flygbolag jag sökte på

Idrottsdag

så idag har man haft idrottsdag :D
det var väldigt intressant, mkt skratt var det ( iaf från min sida).jag är ju som jag är :P ganska flummig och inte tar allt på största allvar. men iaf så hade vi olika aktiviteter. det var rullstolsbasket, kjälkhockey/ bandy ( vet ej hur det stavas)sittande volleyboll och sen pling boll eller vad fasiken det hette. det var väldigt stressigt. iaf hockey var stressigt. man skulle sitte i kjälken ( eller hur det stavas) och ha en klubb och sne hålla reda på pucken som man hade och sen desutom att inte ramla ner :P det var ju lika med svårt. jag tror att jag tillbringade mer tid på golvet än på min kjälke :P
men iaf så var dagen kul :P
nu e det dags att skriva sitt jättebra tal inom FN. åker till Kalmar nästa vecka på Nordic Mun :D

money

"natten lider och snart e det dags att sova ty morgon dagen den kommer stråla som den gjorde idag" :P
vilket duktigt rim där alltså :P eller vad tycker ni??
nää men nu måsta man skärpa sig. jag ska snart gå o laga mat tills imorgon för jag får ingen. tyvärr ska vi ha idrotts dag och allt är då handikapps idrotter. det ska bli jävligt intressant och tråkigt. och så ska min käre vän Fredrik få 1440 kr i handen av mig :P orkar inte sätta in det på dit konto så nu är du gald o tar emot det ;)

vad tycks..................

ok jag har inte varit den bästa på att lyssna på melodifestivalen och så har jag inte haft tid att lyssna på det heller eller se på det :P men iaf så just nu sitter jag och lyssnar på det svenska bidraget till ESC 2011 i Düsseldorf ( tror att det stavas så) men iaf så tycke rjag bidraget är så där. jag tror att vi kommer komma till finalen men inte på top 10 iaf sorry men jag tror inte det. men man får iaf hoppas att vi går vidare till finalen iaf eller hur?? :)

YES!!!!!! och YES igen :D

så nu har man haft underbara kompisar över här :) det var super kul :D
vi satt och spelade spel. väldigt mkt skratt blev det :) jag vann första gången någonsin på Gin Rummy :) alltså det är ett kort spel som är väldigt populärt :P det var super kul. och sen andra omgången blev det kaos :P haha tror att vi blev lite tröttna då ;)
sen så skrattade vi super mkt :P men nu ska jag sova tror jag :D
imorgon ska jag typ träffa Maud :D om hon skulle komma imorgon ;) kommer inte ihåg det ;)

första rodd tävling :D

så nu har jag haft min första men inte min sista rodd tävling :)
alltså jag vill först säga att det blev ingen medalj och jag hade inte ens någon medalj hopp heller för den dela :P jag slutade sist i mitt hit men slutade på en 14:e plats på min första tävling så jag e nöjd ändå.
jag lång bland de top 5 de första 200meterna :P men sen så ramlade jag av sitsen så jag fick stanna upp och fixa till det. och då hade alla andra passerat mig :( hade ett jävla sjo att komma ikapp han som låg näst sist :P  men slutade sist i mit hit tyvärr. men jag är nöjd. tiden som jag fick var 2.25 på 600m :P hihi

Träd

som en fågel flyger ut i världen.
som fjärilarna i skyn .
som fiskarna i vattnet.
som elden inne i ens själ.
som ett lejon som jagar sitt byte.
som vattnet som flyter stilla
som havet med dessa djup.
som kärlekens vindar som rör en.
som kommer försvinna efter ett tag.
som ett träda som löven på ett träd så är kärleken.
kärleken kommer som en knopp på trädet på sommaren. efter ett tag blommar den till en vacker blomma. men ibland så vissnar den och ramlar ner på marken och trädet står kallt och naket mot världen.

happy

så nu är man äntligen glad igen :) ljusa tider börjar komma till mig :d eller det har dte men nu är det bästa tider ju. snatr börjar alla student festerna och snart så går man ut. snart e det dags att räkna ner dagarna :P ska börja göra det när det är cirka en månade kvar då räknar jag ner allt :P
ska plugga lite nu ;) men snart blir det fest :D

;)

weekend??
nää inte än men snart :P
snart e det helg och gud vad skönt det ska bli. längtar. ska tävla som sagt i rodd och så ska jag jobba :D och sen kanske träffa en underbar person och sen ska vi ha spel kväll shit vad mkt som händer här :P måste snart börja städa rummet :P sen så ska jag väl plugga lite :( det är ju min favo sysla :P

Vikigaste

det som enligt mig är det viktigaste i livet är kompisar och familjen. utan familjen skulle man vara så själv. man har ju kmpisar och det är så klart viktigt. men familjen kommer alltid komma först. du kan prata om vad som helst med familjen, men inte precis allt. då är kompisar också bra. så om jag har fattat rätt så är det ungefär lika. jag vet inte vad ni tycker men jag tycker det iaf. men man sätter oftast familjen före kompisar :O eller?
OskarFelixjag och älskade Emmafråga mig inte vad Helena gör vart hus och inget annat
detta är bilder på mina underbara vänner :) har många flera bilder på mina vänner men jag har inte någon bra bild på dem

bilder

jag och Mia idag :P hon ville inte vara med på bild ;)
ego bild
inte den bästa bild då :P

Hjälp!

ok gud vad har jag gett mig in på??
det låter kul men jobbigt.
jag har gått med i skolans rodd lag som sista sak jag gör innan jag lämnar Tibble. det lät kul och det låter fortfarande kul. är sjuk taggad ;) men det som inte är så pigg på är att vara nära vatten :P smarta jag tänkte inte så mkt på just den biten. men iaf så är det tävling nu på lördag och gissa om man är nervös :P jag som brukar aldrig vara det är det just nu.
men nu är det väl dags att börja träna :D önska mig lycka till ;)

Call me

undrar vad som händer idag??
idag e det onsdag och det är veckert ute. undrar om man ska typ ta det lugnt idag??
jag måste iaf till skolan fast jag inte mår bra men först blir det ortopeden :D mitt knä har börjat göra ont igen :( kan man bara inte ta bort knät?? skulle vra skönt om den var helt. sen på kvällen ska jag gymma :D ska gyma med min kompis Hugo :D  så nu är det bara att göra sig i ordning då :P

Internationella kvinnodagen

så idag den 8 mars så är det både semeldagen och den intrenationella kvinnordagen :D
lite fakta om det

Internationella kvinnodagen inträffar 8 mars varje år och uppmärksammar ojämställdhetoch kvinnors situation över hela världen. Dagen firas också av Förenta nationerna (FN) och i många länder är det en nationell helgdag. Internationella kvinnodagen instiftades 1910 av densocialistiska världsorganisationen Andra internationalen på initiativ av Clara Zetkin1977antog FN en resolution som rekommenderar ett allmänt firande av en internationell kvinnodag.

Dagen har fått olika innebörd i olika länder. På flera håll har den mist sin politiska innebörd och istället blivit en dag då män uppmärksammar, eller uttrycker sin kärlek till kvinnan, i samma anda som mors dag eller alla hjärtans dag. I andra länder har dagen kvar sin politiska prägel då man fokuserar på kvinnors kamp för lika rättigheter och på den ojämställdhet som råder i samhället.

Tankar på en internationell kvinnodag uppkom i början av 1900-talet. Den 28 februari 1909 förklarade det Amerikanska socialistpartiet att man skulle fira en nationell kvinnodag. Det blev den första nationella kvinnodagen och man fortsatte att fira kvinnodagen sista söndagen i februari tills 1913. 1910 anordnade andra internationalen den första internationella kvinnokonferensen i Folkets hus (den byggnad som sedermera blivit känd somUngdomshuset) i Köpenhamn. På detta möte föreslogs en internationell kvinnodag för att hedra kvinnorörelsen och för att främja kampen för kvinnors rösträtt. Detta skedde på ett initiativ av den kända socialisten Clara Zetkin, men något datum bestämdes inte.[1] Året därpå firades därför kvinnodagen den 19 mars i fyra länder: ÖsterrikeDanmarkTyskland ochSchweiz vilket samlade över en miljon människor.[2] Kvinnorna krävde bland annat rösträtt, rätt till offentliga ämbeten och bättre arbetsrättigheter. Ett par dagar senare inträffadeTriangle-brandenNew York, då fler än 140 arbetande kvinnor omkom. Detta ledde så småningom till att arbetslagstiftningen i USA förändrades och att kvinnors rättigheter på arbetsplatser började diskuteras mer aktivt.

Ryska kvinnor firade sin första kvinnodag sista söndagen i februari 1913, som en del av den fredsrörelse som fanns mot det kommande kriget. Följande år hölls flera kvinnomöten 8 mars för att protestera mot vad som skulle komma bli känt som första världskriget. 1917, mot slutet av kriget, hade två miljoner ryska soldater dött och folket svalt. Sista söndagen i februari strejkade kvinnorna för ”bröd och fred” vilket kom att bli startskottet förfebruarirevolutionen 1917.[3] Fyra dagar senare avsattes tsaren och en provisorisk regeringtillsattes som kom att ge kvinnor rösträtt. Söndagen inträffade den 23 februari enligt denjulianska kalendern, vilket är den 8 mars i den gregorianska kalendern.

Efter Oktoberrevolutionen övertalade Alexandra Kollontai Lenin att göra dagen till en allmän helgdag i hela Sovjetunionen. Detta instiftades delvis men det dröjde till den 8 maj 1965 dåhögsta sovjets presidium deklarerade internationella kvinnodagen som en helgdag i USSR.

San Francisco genomdrevs 1945 ett internationellt avtal som fastslog jämställdhet mellan män och kvinnor som en grundläggande mänsklig rättighet. Sedan dess har FN också erkänt internationella kvinnodagen och uppmuntrat alla länder att fira den. 1977 antog FN enresolution som rekommenderar ett allmänt firande av en internationell kvinnodag.

Den 8 mars är idag en nationell helgdag i AngolaArmenienAzerbajdjanBurkina Faso,CypernEritrea,GeorgienGuinea-BissauKazakstanKambodjaKirgisistanLaos,MadagaskarMoldavienMongolietNepalRysslandSerbienTadzjikistanTurkmenistan,UgandaUkrainaUzbekistanVietnamVitryssland och Zambia. I Kina får alla kvinnor en ledig eftermiddag från arbetet.[4]

2009 argumenterade den luxemburgska EU-kommissionären Viviane Reding att "så länge vi behöver fira kvinnodagen, betyder det att vi inte har lika rättigheter. Målet är jämställdhet, så att vi inte längre behöver en sådan här dag." Feministen Alice Schwarzer som är en av de främsta företrädarna för den tyska kvinnorörelsen debatterade 2010 för ett fullständigt avskaffande av dagen och menar att man istället ska arbeta för att 365 dagar om året ska vara för både kvinnor och män.Vacker film


...................

vet inte vad jag skulle skriva. har glömt bort det. så nu får jga fundera på det :P skulle göra något :P
får fundera nu
ni får en random bild just nu

trött på folk som tror...........

jag är så trött på folk som tror att de är bättre än alla andra. nu pratar jag om en kompis som inte är längre kompis med mig. kommer låta så tjejigt nu men vem fan bryr sig. han är fan så jäkla jobbig. han tror att han är mkt bättre än oss alla andra bara för att han har fått jobb på UNICEF. han tycker att det är så coolt att ha fått jobb efter typ hmm 1 år utan jobb. han har ju inte heller ett färdigt betyg från gymnasiet. det tycker han är för töntigt att ha. snacka om idiot som tycker det är töntigt att man har helt färdigt betyg (ni fattar vad jag menar :P) fattar inte hans logigk. han tycker att jag e så töntig för att jag inte jobbar med något viktig och att jag går i skolan o pluggar. han tycker att UNICEF är så coolt att jobba på. ok det skulle vara kul o jobba istället för att plugga men det är också viktigt att plugga så jag kommer ändå vinna i längden eller??
vem tror ni kommer att vinna i längden?
Den som slutar skolan utan något fullständigt betyg eller den som sliter sig igenom alla de tre sista åren och får ett fullständigt betyg?

The Black Swan

så nu har man kommit hem. jag har jobbat idag och sen gick familjen på bio. vi gick och såg på The Black Swan. det handlar om en tjej som får rollen som svanen i svansjön. hon fick nöjet att spela både den svarta och den vita svanen. man fick följa hennes drama. det var väldig väldsamt mycket våld i filmen. och lite blod. men tillräckligt att man skulle blunda. jag skulle tyvärr inte rekommendera denna film tyvärr :( den var så pass dålig. det var många i film salongen som sa det och tyvärr kan ajg hålla med dem. filmen var väldigt förvirrande. så tyvärr komme rjag inte vilja se filmen igen.
trailer

utgång

så igår var det min första utgång :P jag vet att det lät konstigt men jag har bara varit ute en gång förut :P det var i Skövde och det var ju så där. det var alltså min första utgång i Stockholm och mer kommer det bli flera gånger det kan jag lova er :P
vi var på ACE :D det var bra o billigt :P var där med Emma, Malin ( Emmas kompis), Tobias och hans kompisar. det var super trevligt. det var väldigt många ungdomar där och det hände en liten olycka :P jag råkade spilla Emmas vin över mig :P så jag fick sitta på toa o torka byxorna. som tur var det vit vin :P
hoppas det blir utgång snart igen :D

helg

så nu har en vecka gått igen :( tråkigt men sant. så nu är det bara några timmar ( många timmar) kvar tills man ska tillbaka till skolan och plugga igen :( det var så skönt med lov. tycker att man borde ha det oftare :P haft ett underbart lov. underbara vänne rhar man träffat och många skrattande timmar. helt underbart :D kommer komma ihåg detta lov. men nu är det bara fest månaderna kvar :D snart springer man ut och fan vad skönt det ska bli att springa ut. nu blir det resor :D ska resa mkt och plugga till det jag vill :D
bilder under lovet

cool musikvideo

kineser kan verkligen göra musikvideo :) love it

ESC

så var det snart dags för ESC :D jag har tittat på det sen jag var hmmm 10 eller 12 kommer inte ihåg när jag började. men under dessa år har man fått många favoriter. jag har alltid några favoriter under årens gång :D så nu kommer alla mina favorieter i ett och samma inlägg :D
1 2 3
4 5 6
7 8 9
10
detta är mina top tio :D dessa låtar skulle ha fått högsta betyg av mig under de åren som de tävlade. som ni kanske ser så är det inget svensk bidrag som har legat på top 10 listan

min väckarklocks signal :P

ryssk låt som jag gillar väldigt mkt

sista dagen :(

så nu är det sista dagen här :( känns tråkigt :( vill inte åka. gillar GBG väldigt mkt. det är en otroligt mysig stad. kunde nästan bo här om jag ville det :P eller näää för det finns ingen stor flygplats :P vill jobba på en stor flygplats. men iaf så har dessa dagar varit helt underbara. kommer längta tillbaka så klart hit. men snart sitter man på tåget mot den kungliga huvudstaden och sen är det väl skola nästa vecka med mkt saker o göra tyvärr. men snart går man ut :P
nu ska jag käka frukost och sen packa ner allt :D
mitt hem :P

wow

wow gissa om man är trött. vi kom hem nyss ifrån ullared och gissa om man hade ont i bena :P jag kännde mig totalt vilse i den jätte butiken. alltså den var enorm. vi började med att ta varsin korg och vagn. det skulle visa sig sen att jag hade handlat minst av oss tre. de som jag köpte var en present till min syster som kostade 20kr, en dricka för 4 kr och en plåt plånbok som kostade 30kr. sammanlagde summan av allt det där var 58 kr. jag gick och ojade mig hela tiden för att jag inte hade så mkt pengar. handlade också mat för 45 kr. köttbullar men IKEAs är bättre. men iaf så köpte Alex och hans mamma för cirka 4000kr eller mer kommer ej ihåg. men när vi går ut ur Ullared så skulle jag bara för skoj skull kolla hur mkt jag hade gjort av med på kortet. det skulle sen visa sig att jag hade över 200 kr :P så jag kunde köpa mer saker än det jag gjorde. tror att jag ska tillbaka och shoppa lite mer :P med någon man gillar kanske vem vet :P
samma bild som förrut i know men hittar ingen bättre

Ullared :P

ok jag kommer säker säga fel men vem bryr sig :P idag ska vi till Ullared :P det ska bli super kul tycker jag. har bara sett det på tv och nu får jag se det irl. jag hoppas det är billigt där så man kan köpa något iaf :P jag har liksom 100kr som jag kan spendera där. vill ju inte köpa så mkt. hatar räkningar och allt annat som man ska betala. heter försäljare som lurar på en massor med onödiga saker. så nu har jag blivit av med nästan alla men pengar som ni kanske har sett :P och förstår när jag skriver detta. ett företag som säljer något om säkerhet sa att det var bra så  jag råkade säga ja :( så nu e man fattig student igen :P men jajaja hoppas det finns något man kan köpa iaf :P


ny favorit låt


nice

så idag så har man gjort staden orolig :P träffade lite kompisar. det var kul alltså lovade alex att jag inte skulle vara på stan så länge och hmm det blev bara någon timme säger vi :P det blev typ eller cirka 7-8 timmar på stan :P det e mkt. och så klart så lyckades jag knäcka knät igen :( hatar mitt knä. vill bara slita bort den ibland :P men men det går ju inte. så nu ska vi äta tror jag :P eller hoppas jag :P och imorgon bär det av till Ullared :P ska bli kul o se ;) har aldrig varit där :P
en av personerna jag träffade idag :P snygg bild eller hur :P love and peace dude ;)

göra staden

så nu är det snart dags att gå ut på stan :P nu ni i GBG nu får ni stanna inne för snart går 08:an ut och gör staden livlig :P eller vad det nu heter. men iaf så ska jag väl kolla runt lite. det ska bli kul tycker jag. men nu ska jag duscha. ska träffa lite kompisar och sen typ shopa något vet ej vad men något kanske???

RSS 2.0